SAKA, GÜRE, TÜRKİYE'NİN TERMAL CENNETİDİR”

SAKA,  GÜRE, TÜRKİYE

Güre Belediye Başkanı Kamil Saka;Güre, Türkiye'nin Termal Cenneti olduğunu söyleyen Başkan Saka, Güre Beldesi termal alanda örnek bir yerleşim yeri haline gelmiştir” dedi.



______________________________________/ Enver DOLGUN- EDREMİT
Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, basın mensupları ile bir araya gelerek bir yıllık icraatlarını anlattı. Güre, Türkiye'nin Termal Cenneti olduğunu söyleyen Başkan Saka, Güre Beldesi termal alanda örnek bir yerleşim yeri haline gelmiştir” dedi.

Edremit ilçesine bağlı Edremit Körfezi'nin tek Turizm Teşvik Bölgesi olarak ilan edilen ve termal turizmin başkenti olan Güre beldesinde 7 dönem üst üste belediye başkanlığını yapan Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Güre Belediyesine ait Afrodit Termal Tesisleri'nde yerel basın mensupları ile bir araya gelerek 2011 yılındaki icraatlarını anlattı.

Güre Beldesinde doğal dokusunu bozmadan şehrimizi yeniden inşa ediyoruz. Güre'de Körfezdeki hava kirliliğine rastlamak mümkün değil. Çünkü Güre beldesinde konutların yüzde 50'si jeotermal sistem ile ısınıyor. Bu da bacalardan çıkan gazların oluşturduğu kirliliği ortadan kaldırmaktadır. Ayrıca, beldemizde daha arazi halinde olan parsellerde bile jeotermal ve tüm alt yapı bağlantı sistemleri kullanıma hazır duruma getirilmiştir. Bu sayede, sonradan kazı çalışmaları yapmamıza gerek kalmamaktadır” diyen Başkan Saka, Güre'nin 3 bin 897 nüfuslu bir belde olduğunu, yaz nüfusunun ise 60 bin olan beldede su sıkıntısının bulunmadığını, 2005 yılında ilk evin ısıtılması ile talep arttığını, bu gün ısıtılan abone sayısı bu gün 2 bin 400'e ulaştığını açıkladı.



Güre Beldemizin doğal yapısını bozmamak için yol kaplamalarını granit parke taş ile trotuar kaplamalarını ise kaz dağından çıkartılan kayrak taş ile yaptıklarını açıklayan Saka, Güre Beldesinde toplam 81 bin 348 metrekare granit taş kaplama yapıldı” dedi.

Güre Belediyesi'nin hizmet araçlarının öğrencilere ücretsiz okul servisi hizmeti verdiğini belirten Başkan Kamil Saka, Güre Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfının katkılarıyla 720 öğrencilik Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi inşaatının başladığını, hayırsever vatandaşımız tarafından bağışlanan ve hayırsever tarafından yapılacak 18 derslikli Anadolu Meslek Lisesi inşaatının da yakın zamanda başlayacağını açıkladı.

Belediyemize ait daha önceki yıllarda kütüphane olarak kullanılan bina yeni baştan revize edilerek Bilgi Evi ve Kültür Ofisi” olarak belde halkımızın hizmetine sunulduğunu belirten Saka, Güre Beldesine Arıtma Tesisi Projesi işinin İller Bankası'nca onaylandıktan sonra revize edilerek Çevre Bakanlığı'na sunulduğunu ve 1milyon TL'lik kredi imkânı Belediyemize sağlandığı bilgisini verdi.

2886 sayılı Devlet ihale kanunu gereğince Huzur Evi yapılması ve işletilmesi işi gerçekleştirilerek hizmete girdiğini, Güre'de 2 cami ve bir Cem Evinin açıldığını, belediyenin araç sorununun çözüldüğünü, Güre'de bulunan işletmelere her ay etiket kontrolü ve periyodik olarak fırınlarda ekmek gramaj kontrolü, gıda üretim ve satış işyerlerinde hijyen kontrolü yapılmaktadır diyen Başkan Saka, Beldenin çıkışında yıllardır atıl vaziyette duran ve çöplük haline gelen alanı değerlendireceklerini söyledi. Saka, Güre Belediyesi olarak burasına küçük sanayi sitesi, futbol sahaları, deve güreşleri gibi etkinliklerin de yapılabileceği bir arena yapılacağı bilgisini verdi. 









Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı